PAPÍR SABLONOS TECHNOLÓGIA

PAPÍR SABLONOS TECHNOLÓGIA

PAPÍR SABLONOS TECHNOLÓGIA
 
 

Így készül a STENCILCRETE 1-5-10-15 cm betonnal

1. A stencilmintákat lehelyezzük a friss betonfelületre, és belegletteljük. 2. Rászórjuk a felületre a színes edzőt és belegletteljük a betonba.
A folyamat különböző strukturált felületek kialakítását teszi lehetővé.

3. A beton kiszáradása után feltépjük a különleges impregnált stencilpapírt, így az erezettség láthatóvá válik. 4. A felszín megtisztítása után kétszeres védőréteg kerül rá.
Ez biztosítja a felület kopásállóságát, és a színek tartósságát.

 
     

A STENCILCRETE eljárással a közönséges betonburkolatot az öntés során úgy alakítják, hogy szilárdulás után színt, mintázatot és anyaghatást nyerjen. A kész burkolat 3 dimenziós többtónusú színekkel ellátott járólap terméskő, faminta, ill. téglahatást eredményez. E technológia segítségével sokféle minta valósítható meg az antik hatású kövezettől a klasszikus mediterrán mozaik padlóig.
Az összefüggő felületek összeillő vagy eltérő mintákkal foglalhatók keretbe.

A minták kialakítása már a friss beton terítésekor megkezdődik. A felületen, amennyiben az előtte nagyobb javítást nem igényelt,*  kb. 2-4 cm vastagságban, egy speciális cement alapú port terítenek szét, majd ezt a betonba glettelik két rétegben. Ez adja az alapszínt.

Ezután helyezzük le a stencilmintánkat a friss beton felületére, amit aztán szakszerűen beleglettelünk, bedolgozunk. Következhet az elválasztó komponens, mely lezárja a felületet és egy védőréteget eredményez, valamint megkönnyíti a betonból kiemelt minta leválasztását.

* Nem minden felület javítható! A beton statikai és esztétikai javíthatóságának megállapítását szakértőink  helyszíni felméréssel végzik és szakvéleményezik!

Következő lépés az edző felvitele, mely funkciója, hogy a kiválasztott edzőszínnel –ami a végleges színt adja-színezze és keményítse a beton felszínét. Ezt szintén bele kell gletteljük, hogy a mintázatunk hibátlan legyen.

Végül a kész burkolatot megszilárdulás után lemossák és egy speciális
védőréteggel vonják be, mely lezárja és védi a felületet az UV sugárzástól és a szennyeződések beszivárgásától.

Egy lehetőség, a különleges design eléréséhez, ha a mintázatot megtörjük más mintázat vegyítésével, a sarkokba, szélekbe, de akár a terület közepébe is.


Tisztítása nagyon egyszerű: slaggal vagy magas nyomású géppel történhet.

Nagyon fontos, hogy nem só álló, ezért a téli időszakban a szórásához a homok használata ajánlott! 


A Stencilcrete legfőbb előnye:
  • Egybefüggő, homogén felület (mivel beton alapról van szó így nem jelentkeznek a különálló lapokból álló burkolatok problémái, mint például elcsúszás, hő tágulás okozta elmozdulások, süllyedés, gyomok kinövése stb.)
  • Fugamentes
  • Magas kopásállóságú
  • Nagy teherbírású
  • Színtartó
  • Fagyálló
  • Sav- és olajálló
  • Csúszásmentes
  • Használható bármilyen kül- és beltérre
  • Uniós szabványnak megfelelő
Kiváló minőségű, egyedi és tartós burkolat hozható létre viszonylag rövid idő alatt.

Árainkat több befolyásoló tényező figyelembe vételével kell kalkulálnunk, így azt egyénre szabottan helyszíni felmérés vagy fényképek megküldése után tudjuk megadni.

Kattintson ide és tekintse meg a fotóalbumot


az oldal tetejére