NYOMOTT MINTÁS BETONBURKOLAT

NYOMOTT MINTÁS BETONBURKOLAT

NYOMOTT MINTÁS BETONBURKOLAT
 
 

Így készül a STAMPCRETE 1-5-10-15 cm betonnal

1. A Stampcrete többfunkciós színes edzőt felviszik a friss betonra, belesimítják, így több milliméter mélységben egybeolvad a betonnal. 2. Közvetlenül ezután a második szín (elválasztó komponens) felvitele két tónusú hatást biztosít a felületnek, és egyben lezárja a felületet védőréteget képezve. 3. Stamp műanyag nyomólap segítségével megformázzák a felületet. 4. A felület ezután utolsó simítást, szegélyezést, majd végleges lezáró kopóréteget kap.
 
     

A  STAMPCRETE eljárással a közönséges betonburkolatot az öntés során úgy alakítják, hogy szilárdulás után színt, mintázatot és anyaghatást nyerjen.
A kész burkolat 3 dimenziós többtónusú színekkel ellátott járólap, terméskő, faminta, utcakő, bazalt, ill. téglahatást eredményez.
E technológia segítségével sokféle minta valósítható meg az antik hatású kövezettől a klasszikus mediterrán mozaik padlóig.
Az összefüggő felületek összeillő vagy eltérő mintákkal foglalhatók keretbe.                 


A minták kialakítása már a  friss
kb. 8-15 cm vastagságú beton terítésekor megkezdődik. A felületen, amennyiben az előtte nagyobb javítást nem igényelt * speciális cement alapú port terítenek szét, majd ezt a betonba glettelik két rétegben, melynek funkciója, hogy keményítse a betont és megadja az alapszínt.
A másodlagos ill. harmadlagos árnyalatok kialakítására, folyékony színkiemelő réteget használnak, mely egyben megkönnyíti a felületi minták nyomását is.
A következő lépés az anyaghatás létrehozása, mely speciális nyomó mintákkal a felületen végighaladva készül el. Végül a kész burkolatot megszilárdulás után lemossák és egy speciális védőréteggel vonják be, mely lezárja és védi a felületet az UV sugárzástól és a szennyeződések beszivárgásától.
Egy lehetőség, a különleges design eléréséhez, ha a mintázatot megtörjük más mintázat vegyítésével, a sarkokba, szélekbe, de akár a terület közepében is.

Dilatációs csíkok bevágása szükséges, mert az lecsökkenti a betonban a véletlenszerű repedések keletkezését.

* Nem minden felület javítható! A beton statikai és esztétikai javíthatóságának megállapítását szakértőink  helyszíni felméréssel végzik és szakvéleményezik! 

Tisztítása nagyon egyszerű: slaggal vagy magas nyomású géppel történhet.

Nagyon fontos, hogy nem só álló, ezért a téli időszakban a szórásához a homok használata ajánlott! 


A Stampcrete legfőbb előnye:
  • Egybefüggő, homogén felület (mivel beton alapról van szó így nem jelentkeznek a különálló lapokból álló burkolatok problémái, mint például elcsúszás, hő tágulás okozta elmozdulások, süllyedés, gyomok kinövése stb.)
  • Fugamentes
  • Magas kopásállóságú
  • Nagy teherbírású
  • Színtartó
  • Fagyálló
  • Sav-és olajálló
  • Csúszásmentes
  • Használható bármilyen kül- és beltérre
  • Uniós szabványnak megfelelő
Kiváló minőségű, egyedi és tartós burkolat hozható létre viszonylag rövid idő alatt.

Árainkat több befolyásoló tényező figyelembe vételével kell kalkulálnunk, így azt egyénre szabottan helyszíni felmérés vagy fényképek megküldése után tudjuk megadni.

Kattintson ide, és tekintse meg a fotoalbumot


az oldal tetejére